Arbetsintervju på 7 minuter

Att anställa rätt folk är något som varje arbetsgivare vill göra. Många lägger ner mycket möda och tid, men kanske behöver det inte ta så mycket tid. Enligt Marla Malcolm Beck behöver det inte ta mer än sju minuter.

3562693-social-network-and-human-figuresNär det kommer till att söka jobb och att lägga ut lediga tjänster finns det många vägar att gå. Men kanske är det bäst att täcka in alla delar för att inte missa en kandidat eller som kandidat missa ett jobb. Företag som www.nyposition.se är perfekta att använda sig av om man aktivt söker jobb, samt att det är viktigt att som företag engagera sig och visa att man finns. Men, en rekryteringsbyrå kan inte göra hela jobbet utan till sist handlar det om att kandidaten och företaget ska känna att det klaffar, och det är den biten som man enligt Marla Malcolm Beck, vd för Bluemercury kan effektivisera något enormt skriver Veckans Affärer. Marla menar att genom att ställa de rätta frågorna vet man efter några minuter om personen passar, efter det kan man ta fram CV:t. Något man alltid ska ställa är vad personen har för mål.

“Denna fråga låter dig veta mycket om personens mål och kreativitet. Om du har ett tydligt mål betyder det att du vill lära dig saker för att kunna ta dig dit. Och om du vill lära dig, då kan du utföra vilket jobb som helst.”

Ljug om detta

I en annan artikel från Veckans Affärer går det även att läsa om vad man som arbetssökande ska ljuga om. För, att berätta öppet från hjärtat om alla sina svagheter är inte det mest optimala.