Att förverkliga sin dröm

I dagens inlägg skriver vi om drömmen om att starta eget och hur detta kan vara svårare för visa samhällsgrupper än andra, men hur detta kan göras enklare med hjälp av både banklån och stöttande stiftelser.

Affärskvinna kvadratiskStarta eget är något som många drömmer om men få verkligen vågar göra – men som kan leda till väldigt stora saker, både vad gäller marknadsmässigt men även när det handlar om den egna självkänslan eller ingången till ett annars ganska slutet samhälle. Alla behöver nog en eller två hjälpande händer för att just komma igång.

I SvD kan vi läsa om hur Ester är en stiftelse som hjälper marginaliserade invandrarkvinnor att starta eget, för att kunna skapa goda karriärförutsättningar och därmed även komma in i samhället smidigt och snabbt. Tillvaron som nysvensk kan vara nog så självkänslestjälpande och svår, något som detta nätverk och stöttecentrum för just kvinnor ska motverka på alla sätt möjliga.

I stället för att hjälpa henne med att komma igång med sitt företag tyckte myndigheterna att hon skulle gå på svenska för invandrare (SFI) och bli undersköterska eller städare. Liksom många av de nyanlända hon mötte, kände Nadia Nielsen, hur tillvaron nötte på självkänslan. – SvD

När en funderar på att starta sitt eget företag vet nog alla det åtminstone inledningsvis behövs en startkapital. Denna summa pengar kan vara lite av ett hinder för att komma igång, alltså om en inte har tillgång till pengar. Med ett snabbt och smidigt banklån kan man låna pengar för att komma igång med företaget och på det sättet kanske också uppfylla en dröm som man närt under en längre tid. Andra tips som vi får från denna artikel är att skaffa en mentor, tro på sig själv och att omge sig med människor som peppar och ger energi samt är i samma bransch.