En trivsam arbetsplats och profilreklam

Vad finns det att tänka på när man ska bygga upp ett eget företag med bra medarbetare, marknadsföring och en trivsam arbetsplats?

Om du har många anställda och vill visa uppskattning – och på samma gång göra smart marknadsföring – ska du beställa snygg profilreklam på Brand New Profile. Varför inte praktiska tygpåsar och tygväskor, sköna mössor med varumärket som logga, paraply, första hjälpen-låda eller kanske roliga spel som kommer finnas kvar både på kontor, hos medarbetare eller kunder länge. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Gåvor med tryck

Men att tänka på kring gåvor till anställda och kunder, är att de gärna får vara skattefria. Men då får de inte kosta mer än 450 kronor inklusive mervärdesskatt. På Skatteverket får det vidare att läsa om detta, särskilt när det kommer till julgåvor:

En julgåva till en anställd är skattefri, om den är av mindre värde (11 kap. 14 § 1 IL). En julgåva anses vara av mindre värde om värdet inte är över 450 kr inklusive mervärdesskatt. Om värdet är över 450 kr inklusive mervärdesskatt beskattas hela gåvan. I gåvans värde räknas inte arbetsgivarens kostnader för administration och transporter av gåvorna in (SKV A 2014:33) – Skatteverket

Viktigt med trivsel på arbetsplatsen

På det oberoende, digitala uppslagsverket Arbetsmiljöupplysningen går det att läsa om hur du tillsammans med ledning och kollegor skapar en trivsam arbetsplats. Det är nämligen allas ansvar att arbetslivet ska vara en källa till både glädje, vänskap och inte minst till utveckling. Några tips på sajten är de som följer.

  • Att säga hej och hejdå är så enkelt, men betyder så mycket. Det är ett sätt att bekräfta att man ser varandra.
  • Har du någon arbetskamrat som ser lite hängig ut? Fråga hur det är! Det betyder mycket att bli sedd när man inte är på topp.
  • Slösa med beröm när dina kollegor gjort något bra. Beröm stärker självförtroendet och ger god stämning.
  • Humor smittar, och den som skämtar får många glada skratt tillbaka.
  • Att bjuda på sig själv genom att våga berätta om tillkortakommanden och glädjeämnen i livet ger en mer öppen och trivsam atmosfär.
  • Att fika tillsammans är inte bara bra för trivseln, utan även för att man ofta utbyter viktig information. Det underlättar också samarbetet att lära känna varandra bättre.
  • Du har väl ställt in kaffekoppen i diskmaskinen?
  • Ta hand om nyanställda.

Som du märker är det bara du ska kan förändra hur du beter dig, du kan inte förändra någon annan. Men kanske kan du få andra att må bättre, trivas och härma dig om du börjar att vara mer uppmärksam på trivselfaktorer och använder dessa mot dina medarbetare och kollegor.

Starta eget företag?

Om du funderar på att starta eget är det bra att göra en hel del research innan, det kan du bland annat göra på verksamt.se men också genom att prata med vänner eller bekanta som har egna företag. Eller varför inte bjuda ut en vd på lunch för att höra hur hen har gjort för att bygga upp sitt företag och vad som faktiskt är bra att tänka i drivandet av ett bolag. Det finns mycket att lära sig men det är aldrig försent.