Fler väljer moderna kassasystem

Både e-handlare och fysiska butiker är i behov av att använda sig av ett kassasystem för att registrera köp och ta emot betalningar, det är något som är ganska självklart. Dock är det inte lika självklart att det kassasystem som kan användas i en butik kan användas i en webbshop och för att hålla koll i ens lager med produkter – men det finns faktiskt flera moderna lösningar på detta, som att använda olika molnbaserade kassasystem.

Som ett exempel på en modern betalnings- och lagersaldolösning kan flera företag såklart nämnas, men alla erbjuder dock inte helhetslösningar tyvärr. Men vissa gör det och det är ett sådant vi kikar närmare på idag. Företaget Sitoo erbjuder ett molnbaserat kassasystem som man kan använda såväl i fysiska butiker som i webbshoppar och även för att hålla koll på varorna i sitt lager. Det är en smart lösning för den som har både fysiska butiker och e-handel kombinerat för att hålla koll på sitt lagersaldo, speciellt om butik och webbshop använder sig av samma. En annan finess med just molnbaserat är att du kan nå ditt system från vart du än är. Exempel på när det kan vara bra är vid bland annat strömavbrott, något som nyligen drabbade större delen av Halmstad. Enligt Sveriges Radio var problemet så omfattande att flertalet butiker inte tillät kunderna att komma in i sina butiker – just för att kassasystemet inte fungerade. Och något sådant vill man som näringsidkare inte råka ut för. Att väja en modern lösning skulle förhindra den typen av problem, och det är vad många av storföretagen nu börjar inse. Ett exempel är till exempel bokbutiken Adlibris.

Adlibris väljer Sitoo kassasystem

En handlare som väljer just Sitoos lösning är bokshopen Adlibris som också är beroende av att tekniken fungerar med tanke på den stora konkurrensen inom deras, numera, ganska smala bransch. I ett pressmeddelande skriver man:

”Adlibris Marknad behövde en retailkassa som möter konsumenternas nya köpbeteende. Sitoo har inte bara en bra lösning för detta idag utan vill precis som vi fortsätta utveckla och förbättra kassatjänsten för att möta behoven även för framtidens kunder, därför är de en perfekt samarbetspartner för oss.” säger Johan Kleberg VD Adlibrisgruppen.

Vidare i pressmeddelandet har även Jens Levin, han är VD på Sitoo, uttalat sig och uttrycker sin glädje över deras kommande samarbete. Men även om den här typen av lösning passar för företag såsom Adlibris ska man inte tro att det är den enda sorten butiker den passar för. En trend som fortfarande håller i sig är de så kallade popup-butikerna – de som finns och säljer produkter ena dagen för att försvinna och ersättas med annat den nästa.

Kassasystem för popup-butiker

I Göteborgs Posten skriver man om hur popup-butiker gör staden mer dynamisk. Och visst kanske det stämmer bra, men har du någonsin funderat över hur det är för butiksinnehavaren? Varje gång deras butik poppar upp och poppar ned så behöver de flytta sina prylar och sina system. Ett molnbaserat system som även innehåller möjlighet att se lagersaldo är alltså även något som även dem skulle kunna ha nytta av. Och det finns självklart fler än en lösning. Vad dessa mindre handlare vanligtvis använder sig av idag är till exempel att kunderna kan betala via mobilen eller att de har en liten portabel dosa som kunden sätter sitt kort i. Huruvida denna är den bästa lösningen just nu är svårt att svara på – i framtiden kanske vi har en ännu bättre lösning att vända blickarna mot!