Företag behöver hjälp med ekonomin

Den som driver ett företag har stort ansvar för företaget ekonomi och att allt bokförs och redovisas på rätt sätt. Ibland kan företag dock behöva hjälp på traven och det är precis vad Värmlands landsting kanske kan få av tv-programmet ”Lyxfällan”.

deklaration skatt

Nu anmäler sjuksköterskan Linnea Nilsson landstinget i Värmland till TV3s program ”Lyxfällan”, rapporterar Dagens Industri och även Aftonbladet. Hon anser att landstinget är uselt skött och behöver hjälp att styra upp ekonomin. Om det blir någon ”Lyxfällan” för landstinget återstår att se men en utav programledarna, Magnus Hedberg, väjer inte för uppgiften att ta sig an ett så stort företag. Han säger att det i grund och botten är samma sak för företag, landsting och myndigheter som det är för vanliga privatpersoner. Gör man sig av med mer pengar än vad man har kommer ekonomin att braka ihop så småningom.

Hjälp med ekonomin

Att ett landsting behöver hjälp med ekonomin kan tyckas vara bekymmersamt och det är det förstås. Men det är många företag inom olika branscher som har problem med ekonomin och som skulle behöva hjälp utifrån. Turligt nog är det många som hyr in experter på bokföring som kan se till företagets ekonomi. Och är man själv intresserad av sådan här typ av hjälp, kan man jämföra priset hos olika bokföringsbyråer på http://www.redovisningsofferter.se/bokföring. Bokföringsbyrån kan hjälpa till med allt från löpande bokföring, årsbokslut och skatterådgivning till lönehantering, hjälp med deklaration och budgetplanering.

Mycket fusk i städbranschen

Som sagt omfattar detta problem med ekonomin alla branscher och en bransch där det förekommer mycket pengafusk är städbranschen. En ny rapport som Sveriges Radio skriver om visar att det finns ett utbrett skattefusk i branschen och man har hittat fusk i hälften av de företag som man undersökt. Det har handlat om allt från för låga löner till att man inte redovisat bidrag från Arbetsförmedlingen. Ofta handlar det kanske inte om att företagen inte vet hur de ska redovisa och hantera sin ekonomi, utan det handlar snarare om att de vill tjäna pengar. Skatteverket beräknar att det fusk som pågår inom städbranschen kostar staten så mycket som ett par miljarder kronor varje år.