Jobba med IT

Det är eftertraktat att jobba inom IT-branschen. Både om man är företagare eller ska plugga och senare bli anställd. Det är roligt och intressant att jobba i en bransch som ständigt är i utveckling, precis som IT är. Det är sällan ett år ser likadant ut som det andra då samhället och tekniken utvecklas till det bättre dagligen. Vill man prova vingarna utomlands ett tag finns det också stora möjligheter, och i till exempel Norge finns det en hel del jobb för en svensk att söka. Förutom att få ytterligare en erfarenhet så tjänar man mer.

Jobba med projektstyrning?

Prosjektstyring som det heter i Norge, är ett exempel på något man kan jobba med. Den är webbaserad och där finns möjligheter till att göra allt från programera och utveckla tjänsten till att designa och ordna. Projektstyrning är också något man väldigt ofta använder internt, eftersom i princip allt man gör inom IT är olika projekt. Något lite extra roligt vore att jobba både med en projektplattform och i den, och det är något som det kan ges möjlighet till om man jobbar med just IT. Det är faktiskt en bredare bransch än man kan tro.

Om man väljer att stanna hemma i trygga Sverige finns det ändå en stor marknad, och ett riktigt IT-snille är alltid eftertraktat. Kanske vill man inte lämna sitt hem och liv som man skapat sig här och väljer därför bort äventyr och mer lön, och när man tänker på det så det faktiskt inte pengar som räknas utan att man ska trivas på sitt jobb. Och med rätt utbildning och inställning är det inte så svårt att få ett bra jobb i Sverige trots att det är dåliga ekonomiska tider just nu. Det är som man brukar säga; vill man så kan man. Detta gäller givetvis också om man vill jobba med webbaserad projektstyrning i Norge såväl som Sverige.