Kan du coacha rätt?

Att arbeta som coach av något slag är något som allt fler verkar intressera sig för. Inte är väl det heller särskilt konstigt med tanke på hur intressant det faktiskt kan vara att leda och inspirera andra människor. Det är helt enkelt ett väldigt socialt yrke där man får arbeta med människor och deras utveckling. Man ska alltså komma ihåg att detta jobb inte handlar om dig och vad du presterar, utan snarare vad du kan hjälpa andra att prestera.

Den klassiska coachen hjälper företagets anställda, chefer, men också privatpersoner med att kunna utvecklas och bli mer effektiva inom deras respektive område. Många coachar jobbar helt enkelt med att lära sig visualisera framtiden coach kunna nå sina mål bättre. Mycket fokus ligger alltså på framtiden och vad man själv som person vill få ut av livet. Jobbet handlar alltså mycket om psykologi och konsten att ta sina tankar ner till handling.

Du borde alltså utbilda dig till coach om du älskar att jobba med människor och deras förmåga att utvecklas och lyckas bättre med sina personliga mål. Det går alltså inte att jobba med detta om man vill fokusera på sig själv hela tiden. Då får man helt enkelt välja en annan väg i karriären.