Konsten att rekrytera rätt

När det kommer till att fylla positioner på sitt företag finns det en enda väg att gå och det är genom att rekrytera, men något som man ska vara medveten om är att det finns en rad olika sätt att genomföra sin rekrytering på

kvinna rekryteraAtt rekrytera kompetent personal är A och O när man vill bygga ett framgångsrikt företag och då finns det olika sätt att göra detta på, framförallt om man arbetar inom IT. Till exempel finns företaget Andara, vi adressen http://www.andara.se/, som är specialiserade på att hitta och utröna vilken person som passar bäst på vilken position, så vill man ha hjälp med sin rekrytering så är det ett företag att ta hjälp av. Något man då dock inte ska glömma är att göra ett grundligt förarbete och bygga en gedigen kravprofil för att underlägga för rekryteraren att hitta den person man söker, det är något som bland annat tidningen Affärsvärlden skriver om. Vet man själv inte vem man söker kan det vara svårt för rekryteraren att hitta rätt så en tydlig kommunikation mellan företag och rekryteringsbolag är av största vikt för att lyckas kamma hem rätt kandidat för jobbet. Sedan ska man heller inte vara för snabb i rekryteringsprocessen, bara för att man hittar en kandidat som är trevlig och har rätt kompetenser för den utannonserade tjänsten så betyder inte det att det är rätt kandidat för jobbet men som tur är finns en del tecken på att du hittat rätt person att anställa.

Tecken som visar vem du ska anställa

När det kommer till rekryteringsprocessen får du som chef träffa en hel del olika personer och personligheter som ansökt om den tjänst som utannonserats, så det kan vara svårt att veta vem som är rätt. Turligt nog har tidningen Chef listat fyra konkreta tecken på att den person som sitter framför dig är någon du bör anställa och dessa är:

  1. Personen kan axla flera olika arbetsroller samtidigt men också har förmågan att avgöra vilka uppgifter som är viktigast att fokusera på för företaget.
  2. Personenen är en riktig problemlösare, något man kan luska fram genom att ställa frågor under intervjun som tvingar kandidaten att improvisera. Detta är också en av de hetaste egenskaperna hos en kandidat just nu, enligt tidningen Metro.
  3. Personen är initiativrik och har många bra idéer om hur ni tillsammans kan utveckla rollen eller tjänsten som utannonserats
  4. Visar intresse och entusiasm, något som syns i personens frågor som ofta rör företagskultur och konkurrenter hellre än löneförmånerna.