Lär dig grunden i bra skyltning

”Kom och köp!” är de bevingade orden från försäljningsbranschen. I grund och botten handlar både den digitala marknadsföringen och den som sker på marken om att locka nya nettokunder. Vad bör man tänka på när det gäller skyltning? Vad är viktigt och vad får du absolut inte göra? Vi har svaren!

För den som vill lyckas med sin marknadsföring krävs det att man öppnat upp för ett brett helheltsperskektiv. Precis som att vi lämnar digitala spår på internet är det viktigt att göra sig synbar även på marken. Vill du själv förnya din marknadsföring så köp gatupratare här och ta till dig några av våra goda råd. Kortfattat rör det sig om att följa regler, vara unik och samtidigt våga vara rolig och uppfinningsrik. Det är ju bara bra om folk vill fota din skylt och dela i sociala medier, till exempel.

Följ reglerna för exponering

Reglerna för gatupratare varierar i alla kommuner. I Eskilstuna söker man om tillstånd via polisen och i Borgholm har man nyligen tagit bort den avgift som avlagts för gatupratare och varuexponering. I Stockholm tar man ut en ansökningsavgift hos polisen och kommunen tar sedan ut en avgift för exponeringen.

Det är viktigt att reglerna följs. Först och främst för att du inte vill råka på böter, förstås. Men tänk också på att din affär eller verksamhet är beroende av ett gott och följsamt rykte. Du vill inte att din verksamhet ska ge intrycket av att vara oseriös eller inte hålla sig á jour med vad som gäller. Dagens kunder är kräsna och har ett stort och brett urval, därför är det viktigt att du har förmågan att skapa lojalitet.

Var tydlig i din skyltning

Något som är av största vikt vid skyltning är tydliga budskap. De ska absolut inte gå att missförstås och de ska inte erbjuda något som inte finns. Därför är det mycket viktigt att du ständigt uppdaterar informationen på din skyltning. Att locka kunder med bra erbjudanden är förstås hela vitsen med skyltningen – visar det sig vara falska erbjudanden kan du räkna med att få dåligt rykte om dig.

Att uppdatera sin skyltning är viktig. Folk vill gärna lockas till spontana köp, och vill också gärna bli påminda om att fars dag närmar sig. Ingen tycker det är irriterande att bli påmind om att göra inköp till en högtid, speciellt inte om det kommer med ett passande erbjudande!

Att vara tydlig går också ihop med att hålla sig kortfattad. En lång harang av meningar och spetsfundigheter kan vara roligt om det görs rätt. En rolig och pigg ton är alltid uppskattad, och våga använda dig av utropstecken! Speciellt eftersom många gillar att fota roliga skyltar. Våga vara lite rå och kaxig i din skylt, men glöm för all del inte att själva budskapet ska gå fram också.