Starta eget

Det finns många fördelar med att starta ett eget företag, så som att till exempel vara den som faktiskt kan välja vem eller vilka man vill jobba med, för som vi tidigare skrivit är det en utmaning att hitta rätt personal många gånger.

???????????????????????????????????????Idag är det svårt att få ett jobb på arbetsmarknaden om man inte har minst en högskoleutbildning och några års arbetslivserfarenhet, dock är problemet det samma. Hur ska man både kunna ha en fullfjädrad utbildning och erfarenhet av yrket man pluggat när man inte får in en fot i arbetslivet med bara en av två alternativ? Enligt en artikel i SvD skriver man att programmet Uppdrag Granskning nyligen avslöjat att hundratusentals arbetslösa håller inflation nere och att detta är något som både det röda och blå blocket tror måste finnas. Så kanske är det inte dig det är fel på när du inte får ett jobb utan politiken som hindrar di? Vem vet. Men något som vi vet är att det lönar sig att starta egna företag, om man använder sig av rätt plattform vill säga.

Starta eget onlineföretag

Om det är någon bransch som fortfarande är frodande så är det IT-marknaden, eller i alla fall den IT-baserade marknaden med onlineshoppar, onlinespel och andra typer av hemsidor som genererar besökare och därav även intäkter. Så om det är någon bransch man ska söka sig till så är det hit. Men det gäller att nischa sig och vara unik. Det finns redan en drös bloggare som tjänar sitt uppehälletack vare sin blogg till exempel och likaså finns det redan en uppsjö av olika pokersajter som tävlar om kunder. Så istället för att ge dig i kast med dessa kanske det är smartare att rikta sig till en snävare marknad och erbjuda en tjänst eller en produkt mot ett visst arbetsområde där konkurrensen ännu inte är för hård. Låt fantasin flöda!