Vanligaste konflikten på jobbet…

… har med städning att göra och siffror visar att bråk eller tjafs om städning uppgår till 80-90 procent av anledningen till att kollegor hamnar i konflikt – men ny forskning visar att städning som utförs av anställda på företaget är ett bra sätt att undvika arbetsrelaterade skador på grund av stillasittande.

stadNågot som är viktigare än man kanske tror är att städningen på ens arbetsplats utförs på ett bra sätt och att alla drar sitt strå till stacken, och inte för att hålla rent utan för att hålla antalet konflikter på kontoret till ett minimum. Enligt tidningen Karriär så står nämligen just dispyter mellan kollegor till 80-90 procent enbart om konflikter som uppstått på grund av olika åsikter rörande städningen. Så hur ska man du undvika detta? Ett sätt är att anlita städföretag att utföra lokalvården såsom Kundia vilka hittas på adressen http://kundia.com/ – eller så kan man helt enkelt sätta upp gemensamma regler för de anställda rörande städningsnormer som ska upprätthållas på kontoret. På så vis kan man med säkerhet säga att alla vet vad som gäller och lösa konflikter om de uppstår. Likaså kan det vara bra att både ha kontorsstädning och ha kollegor som får städa själva – städning på kontoret motverkar nämligen de skador man får av stillasittande.

Undvik stillasittande med städning

Något som tidningen Chef skriver om är hur städning kan vara ett medel för att förhindra skador som kan uppstå på arbetsplatsen genom stillasittande. Och visst stämmer det som de skriver. Stillasittande i just kontorsmiljöer är nämligen den största boven när det kommer till ohälsa och för att förebygga detta sittande kan städning hjälpa. Det är även något som tidningen Kollega håller med om, men i den drar man det hela något längre än vad man gör i tidningen Chef. Vad de förespråkar är nämligen att man helt och hållet avbokar lokalvårdarna och låter personalen dra hela lasset för städningen – men det kanske inte är den bästa lösningen trots allt, för man vill ju även att de anställda ska hinna göra sitt jobb också!

Spana in videon för lite smarta städtips som funkar både hemma och på kontoret!